Deeg
Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water en het ei. Strooi het zout over de rand. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, dun uit tot een dikte van 3 millimeter. Vet de taartvorm in, bekleed met het deeg en snijd het overtollige deeg van de randen. Prik de bodem in en bestrooi met het paneermeel. Kneed het deeg weer bij elkaar en bewaar voor later.
Blauwe bessenvulling
Verwarm de oven voor op 170 ÂșC. Meng de roomkaas met de poedersuiker, eieren en de bloem in het bakje van de staafmixer. Verdeel het roomkaasmengsel over het deeg. Meng de blauwe bessen met de suiker en verdeel over de roomkaas. Rol het overgebleven deeg uit. Snijd er repen van circa 1,5 centimeter breed van en leg een rastermotief over de blauwe bessenvulling. Bestrijk de bovenkant van de pie met het eidooiermengsel en bestrooi met suiker. Bak de taart circa 45 minuten gaar. Dien de blueberry pie warm of koud op.
45 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties