De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blueberry pie (blauwe bessentaart)

30 MIN
Blueberry pie (blauwe bessentaart)

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water en het ei. Strooi het zout over de rand. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, dun uit tot een dikte van 3 millimeter. Vet de taartvorm in, bekleed met het deeg en snijd het overtollige deeg van de randen. Prik de bodem in en bestrooi met het paneermeel. Kneed het deeg weer bij elkaar en bewaar voor later.

Blauwe bessenvulling
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de roomkaas met de poedersuiker, eieren en de bloem in het bakje van de staafmixer. Verdeel het roomkaasmengsel over het deeg. Meng de blauwe bessen met de suiker en verdeel over de roomkaas. Rol het overgebleven deeg uit. Snijd er repen van circa 1,5 centimeter breed van en leg een rastermotief over de blauwe bessenvulling. Bestrijk de bovenkant van de pie met het eidooiermengsel en bestrooi met suiker. Bak de taart circa 45 minuten gaar. Dien de blueberry pie warm of koud op.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker