De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bloody mary-truffels

240 min voorbereidingstijd
50 min (voor)bereidingstijd
Bloody Mary-truffels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Ganache
Breng de tomatensap met de wodka aan de kook en voeg de Worcestersaus en de tabasco toe. Hak de witte chocolade en giet de kokende tomatensap erop. Meng met de boter en roer tot een gladde ganache. Pluk en hak de blaadjes van de bleekselderij fijn. En meng met de ganache. Laat de ganache circa 4 uur opstijven in de koelkast.

Schep de ganache in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit doppen van 2 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de ganache circa 30 minuten opstijven in de vriezer.

Chocolade
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Rol de truffels met je handen door de chocolade en laat opstijven. Bestrooi voor het serveren met paprikapoeder.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker