Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng een pan met water aan de kook voor de eieren.
Bloemkoolsoep
Stap 1:
Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in halve ringen. Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil en snijd de aardappels in vieren.
Stap 2:
Verwarm een scheut olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, kerrie en prei.
Stap 3:
Voeg het bouillonblokje, de bloemkool en de aardappels toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
Stap 4:
Voeg de melk en het laurierblaadje toe.
Stap 5:
Laat de soep circa 15 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
Stap 6:
Verwijder het laurierblaadje uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer.
Stap 7:
Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag. Beng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Salade
Stap 1:
Kook de eieren in de pan met water in circa 10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Stap 2:
Pluk de sla. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de gorgonzola zo klein mogelijk en roer de gorgonzola door de yoghurt.
Stap 3:
Verdeel de sla over 4 kleine kommen.
Stap 4:
Snijd de eieren in partjes. Verdeel het ei en de tomaten over de sla en lepel de gorgonzola-yoghurt erover.
Het krokante Turks brood
Stap 1:
Vet een bakplaat in met een scheut olie. Halveer het Turks brood. Snijd het brood in plakken en leg ze op de bakplaat.
Stap 2:
Meng in een kom een scheut olijfolie met de Italiaanse kruidenmix en bestrijk het brood ermee.
Stap 3:
Bak het brood in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
Serveer de romige bloemkoolsoep de salade en het krokante Turkse brood.
Meld je aan en praat mee