De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bloemkool-salade met halloumi

In Lekker Snel! maakt Chef Jet deze smakelijke salade. Een topper het hele jaar door!

30 MIN
Bloemkool-salade met halloumi

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze salade is heerlijk fris en kun je eigenlijk in elk seizoen wel eten. De granaatappelpitjes voegen echt een extra bite toe."

Bereidingswijze

Bloemkoolsalade

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Giet de kikkererwten af en spoel met ruim water. Hak de munt fijn.

  3. Snijd de bloemkool in roosjes en meng samen met de kikkererwten in een ruime ovenschaal met 2 el olijfolie, het komijnpoeder, peper en zout.

  4. Rooster de bloemkool en de kikkererwten voor 20 minuten in de oven.

  5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Snijd de halloumi in plakken en dep droog. Bak 2 minuten per kant krokant in een koekenpan me een beetje olijfolie.

  7. Meng de geroosterde bloemkool en de kikkererwten in een ruime kom met de couscous, veldsla en fijngehakte munt. Verdeel de halloumi en de granaatappelpitjes. Serveer met de dressing.

Dressing

  1. Meng de tahin, de Griekse yoghurt, olijfolie, peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de de munt met de dressing.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker