Bloemkool panna cotta, pickles en zwarte olijven

9
Gemiddeld
Bloemkool panna cotta, pickles en zwarte olijven

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Bloemkool panna cotta

Week de gelatine in ruim water. Snij de bloemkool in stukken, bewaar wat roosjes voor de pickels. Kook de rest van de bloemkool in de melk gaar. Pureer de bloemkool met een beetje melk. Dit moet een totaal van 1 kilo zijn, vul anders bij met de gekookte melk. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Knijp de gelatine uit en los op in de bloemkoolpuree. Giet in vormen en laat opstijven in de koelkast.

Pickels

Breng het suiker met het water, de kruidnagels en het saffraan aan de kook. Snij de bloemkoolroosjes fijn. Schil de winterpeen en snij in blokjes. Voeg toe aan het zoutzuur en zet het vuur uit. Gaar de groenten circa 30 minuten in het zoutzuur.

Zwarte olijven tapanade

Pel en snipper de ui heel fijn. Hak de bieslook heel fijn. Pureer de zwarte olijven met de tomaten in de mixer. Meng de ui en bieslook door de olijven.

Ingredienten

4
Personen

Bloemkool panna cotta

  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 bloemkool van 500 g
  • 1 l melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Pickels

  • 200 g suiker
  • 200 ml water
  • 2 kruidnagels
  • saffraan
  • 100 g bloemkoolroosjes
  • 1 winterpeen

Zwarte-olijventapenade

  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 kleine ui
  • 4 stengels bieslook
Bloemkool panna cotta, pickles en zwarte olijven
Geef je waardering
9