De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bloemkool panna cotta, pickles en zwarte olijven

Deze panna cotta is een smaakvolle hartige versie met bloemkool, pickles en zwarte olijven. Het perfecte voorgerecht voor een gezellig etentje!

Bloemkool panna cotta, pickles en zwarte olijven

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Bloemkool panna cotta

Week de gelatine in ruim water. Snij de bloemkool in stukken, bewaar wat roosjes voor de pickels. Kook de rest van de bloemkool in de melk gaar. Pureer de bloemkool met een beetje melk. Dit moet een totaal van 1 kilo zijn, vul anders bij met de gekookte melk. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Knijp de gelatine uit en los op in de bloemkoolpuree. Giet in vormen en laat opstijven in de koelkast.

Pickels

Breng het suiker met het water, de kruidnagels en het saffraan aan de kook. Snij de bloemkoolroosjes fijn. Schil de winterpeen en snij in blokjes. Voeg toe aan het zoutzuur en zet het vuur uit. Gaar de groenten circa 30 minuten in het zoutzuur.

Zwarte olijven tapanade

Pel en snipper de ui heel fijn. Hak de bieslook heel fijn. Pureer de zwarte olijven met de tomaten in de mixer. Meng de ui en bieslook door de olijven.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker