Bloemkool met geitenkaas en drumsticks

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Verwarm de oven voor op 200 ºC.
• Zet een pan water op met zout voor de bloemkool.

De kipdrumsticks:
• Verwarm een hapjespan. 
• Leg de drumsticks in een ruime kom.
• Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper.
• Smelt de boter in de hapjespan en bak de drumsticks kort aan.
• Voeg 1 eetlepel honing toe.
• Leg de deksel op pan en zet het vuur laag.
• Braad de kipdrumsticks om en om gaar in circa 15 minuten.
• Let op dat de honing niet aanbrandt.

Dan de krielaardappels:
• Verhit olie in een koekenpan en bak de krielaardappels voor circa 5 minuten op hoog vuur goudbruin.
• Vervolgens voor circa 10 minuten op laagvuur voor de garing.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Voeg bij de krielaardappels op de het laatst nog een klein klontje roomboter toe voor de smaak.

De bloemkool:
• Snijd de bloemkool in roosjes en was ze.
• Kook de bloemkool in de pan met kokend water in circa 4 minuten beetgaar.
• Giet de bloemkool af en laat kort droogstomen.
• Schep de bloemkool in een ovenschaal. Brokkel de geitenkaas erover.
• Grill de bloemkool circa 5 minuten tot de kaas goudbruin is.

Ingredienten

4
Personen

Bloemkool met geitenkaas en drumsticks

  • 8 kipdrumsticks
  • 1 el honing
  • 30 g boter
  • 800 g kleine krielaardappels
  • olijfolie
  • 1 grote bloemkool
  • 250 g harde geitenkaas
  • 1 klontje roomboter
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • hapjespan met passende deksel
Geef je waardering
7