Snijd de varkensschouder in grote blokjes. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit olie in een pan en bak de varkensschouder om en om goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee. Voeg de bloem toe en bak de bloem gaar. Blus af met de bouillon zodat het vlees onder staat.
Maak een kruidenbuiltje van de rozemarijn, tijm en laurier en voeg samen met de kruidnagels toe aan het vlees. Stoof het vlees circa 1 uur op laag vuur en schuim regelmatig af.
Schil de knolselderij, wortels en aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de kontjes van de paddenstoelen en snijd de paddenstoelen in vieren.
Verwijder het kruidenbuiltje en de kruidnagels. Voeg de groente, paddenstoelen en de room toe en kook tot de groente gaar zijn. Pluk en hak de peterselie.
Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan. Voeg de peterselie toe en roer door.
Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit. Serveer de blanquette in het brood.
Thema: herfst
120 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties