Bitterkoekjespudding

40
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
2 uur en 45 minuten totale tijd

Snijd de bitterkoekjes klein en laat ze in de amandellikeur weken. Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de amandelspijs aan de kook.

Roer de eidooiers los, schenk er een beetje melk bij en roer goed door. Schenk het eimengsel bij de warme melk en bind op laag vuur zonder te koken. Los de uitgeknepen gelatine op in de vanillemelk en laat afkoelen tot het begint te stollen. Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte. Spatel de room en vervolgens de geweekte bitterkoekjes erdoor. Schep de pudding in glazen of coupes en laat minstens 2uur opstijven in de koelkast.

Garnering
Klop de room met de suiker stijf, schep in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Serveer met een toefslagroom en gebroken bitterkoekjes.

Ingredienten

4
Personen

Bitterkoekjespudding

  • 200 g bitterkoekjes
  • 100 ml amandellikeur
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 50 g amandelspijs
  • 500 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 300 ml room
  • 75 g suiker

Extra nodig

  • spuitzak met gekarteld spuimondje
  • 200 ml room
  • 2 el suiker
  • 8 bitterkoekjes voor de garnering
Geef je waardering
40