1. Verwarm de oven voor op 170˚C.
2. Breng voor de mascarponesorbet de suiker met het water aan de kook. Kook in 3-5 minuten tot suikersiroop. Pers de citroen uit en roer door de siroop. Laat helemaal afkoelen.
3. Klop de mascarpone luchtig met de handmixer en schenk al roerend de suikersiroop erbij. Doe het mengsel in de kom van de ijsmachine en draai tot sorbet. Of schenk in een bak, plaats in de diepvries en roer elk half uur tot het mengsel bevroren is.
4. Klop de roomboter met de suiker wit en romig. Mix één voor één de eieren erdoor. Voeg een snuf zout toe. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel door het beslag.
5. Breek of hak de bitterkoekjes in stukken (niet te fijn) en sprenkel de likeur erover. Spatel de bitterkoekjes door het beslag.
6. Zet de caisses in de muffinvorm. Snijd de nectarines in vieren en snijd vervolgens elke part in drieën.
7. Schep het beslag in de vorm en steek de nectarines erin. Zet de vorm in de oven en bak circa 30 minuten.
8. Verwarm de jam in een pannetje en bestrijk de bitterkoekjescakes direct na het bakken ermee.
9. Serveer de bitterkoekjescakejes lauwwarm met een bol mascarponesorbet.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties