Bitterkoekjesbavarois met peer

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
210 minuten totale tijd

Bavarois
Breng de melk, kaneel, likeur, suiker en het takje tijm aan de kook en laat circa 10 minuten trekken. Week de gelatine in koud water. Splits de eieren en klop de dooiers schuimig. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en zet in de koelkast. Zeef het melkmengsel, schenk dit langzaam bij de eidooiers en roer goed door. Verkruimel de bitterkoekjes erboven en meng goed door. Schenk terug in de pan en laat circa 5 minuten al roerend garen. Haal de pan van het vuur en voeg de gelatine toe. Laat op ijswater afkoelen tot het hangend is (iets dikker wordt) en spatel de slagroom erdoor. Schenk de bavarois in de vormpjes en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.

Peer
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in reepjes. Kneus de jeneverbes. Verwarm een pan en bak de peer met de suiker, boter en de gekneusde jeneverbes tot de peer goudgeel is. Voeg het rasp en sap van een limoen toe.

Serveren
Los de bavarois uit de vorm en serveer op een bord. Klop de slagroom lobbig. Serveer de peer in een schaaltje en vul een klein tumblerglaasje met de amandellikeur en de slagroom.

Ingredienten

4
Personen

Bavarois

  • 250 ml melk
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el amandellikeur
  • 50 g suiker
  • 1 takje tijm
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 150 g bitterkoekjes

Peer

  • 3 peren, conference
  • 2 jeneverbessen
  • 2 el suiker
  • 1 el roomboter
  • 1 limoen

Garnering

  • 300 ml amandellikeur
  • 50 ml slagroom

Extra nodig

  • vormpjes
  • klein tumblerglaasje of shotglaasje
  • rasp
  • ijswater
Geef je waardering
8