De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bitterkoekjes-trifle met abrikozencompote

Compote
Wel de abrikozen een nacht in warm water en snijd ze grof. Breng de gewelde abrikozen met de rasp van de limoen en sinaasappel en de likeur aan de kook. Kook tot een dikke compote en pureer grof met een blender. Laat afkoelen.

45 min kooktijd
Bitterkoekjes-trifle met abrikozencompote

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Compote
Wel de abrikozen een nacht in warm water en snijd ze grof. Breng de gewelde abrikozen met de rasp van de limoen en sinaasappel en de likeur aan de kook. Kook tot een dikke compote en pureer grof met een blender. Laat afkoelen.

Bitterkoekjesmousse
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het vanillemerg, 300 milliliter melk, amandellikeur en suiker aan de kook. Verkruimel de bitterkoekjes boven de pan. Roer de custardpoeder los met de koude melk en schenk dit al roerende in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat al roerende circa 3 minuten koken. Schenk de custard over in een ovenschaal en druk er plasticfolie op (op deze manier krijg je geen vliesje). Laat in circa 30 minuten afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel voorzichtig door de koude bitterkoekjesmousse.

Oblie
Verwarm de oven voor op 190 ÂșC. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt, en smelt de boter. Meng de poedersuiker, bloem, boter, zout en eiwitten door elkaar met een garde. Strijk het beslag gelijkmatig uit op bakpapier. Bak de oblie in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen. Breek de oblie in mooie schotsen.

Crunch
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan en hak ze fijn. Snijd de cake in kleine blokjes en verkruimel de bitterkoekjes. Meng dit alles samen met de suiker en de likeur.

Serveren
Vul de glazen met een laag bitterkoekjesmousse, crunch en compote. Herhaal dit nogmaals en garneer met oblieschotsen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker