Bitterkoekjes
Verwarm de oven voor 190 ºC. Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met enkele druppels bitter amandelextract. Schep het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Klop de boter met de poedersuiker op. Meng beetje bij beetje de banketbakkersroom erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit dopjes crème op de bovenkant van de bitterkoekjes. Zet het de koekjes in de vriezer zodat de botercrème kan opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de amandelen in circa 10 minuten goudbruin. Hak de amandelen fijn. Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje.
Smelt de chocolade au bain marie en tempereer de chocolade. Doop de bevroren botercrème in de pure chocolade, bestrooi met de amandelen en laat de botercrème weer zacht worden. Spuit streepjes witte chocolade over de petitfours.
Thema: mooiste taarten
0 reacties