De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bitterkoekjes petitfours

Verwarm de oven voor 190 ºC. Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met enkele druppels bitter amandelextract. Schep het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Bitterkoekjes petitfours

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bitterkoekjes
Verwarm de oven voor 190 ºC. Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met enkele druppels bitter amandelextract. Schep het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Klop de boter met de poedersuiker op. Meng beetje bij beetje de banketbakkersroom erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit dopjes crème op de bovenkant van de bitterkoekjes. Zet het de koekjes in de vriezer zodat de botercrème kan opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de amandelen in circa 10 minuten goudbruin. Hak de amandelen fijn. Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje.

Smelt de chocolade au bain marie en tempereer de chocolade. Doop de bevroren botercrème in de pure chocolade, bestrooi met de amandelen en laat de botercrème weer zacht worden. Spuit streepjes witte chocolade over de petitfours.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker