Biscuitrol met blauwe bessen

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Lepelbiscuit
Splits de eieren. Roer de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije mengkom. Spatel een lepel eiwitschuim door de eidooiermassa en spatel vervolgens de bloem door. Spatel dit mengsel door de rest van het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat repen beslag tegen elkaar. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak het biscuit in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Vulling
Meng de poedersuiker, roomkaas en slagroom tot een smeerbare crème en meng de bessen erdoor. Strijk de roomkaascrème uit over het biscuit en rol de biscuitplak op.

Garnering
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit een beetje slagroom aan de randen van de rol om de rol aan elkaar te plakken. Spuit toefjes slagroom langs de biscuitrol en bestrooi met poedersuiker. Versier met de blauwe bessen.

Ingredienten

7
Personen

Lepelbiscuit

  • 5 eieren
  • 300 g suiker
  • 125 g bloem
  • 2 el poedersuiker

Vulling

  • 3 el poedersuiker
  • 300 g roomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 250 g blauwe bessen

Garnering

  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 2 el poedersuiker
  • 50 g blauwe bessen

Extra nodig

  • bakpapier
  • spuitzak met kartelmond
Geef je waardering
13