De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

biscuitrol met blauwe bessen

30 min kooktijd
Biscuitrol met blauwe bessen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Lepelbiscuit
Splits de eieren. Roer de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije mengkom. Spatel een lepel eiwitschuim door de eidooiermassa en spatel vervolgens de bloem door. Spatel dit mengsel door de rest van het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat repen beslag tegen elkaar. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak het biscuit in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Vulling
Meng de poedersuiker, roomkaas en slagroom tot een smeerbare crème en meng de bessen erdoor. Strijk de roomkaascrème uit over het biscuit en rol de biscuitplak op.

Garnering
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit een beetje slagroom aan de randen van de rol om de rol aan elkaar te plakken. Spuit toefjes slagroom langs de biscuitrol en bestrooi met poedersuiker. Versier met de blauwe bessen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker