De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bietensoep met krokant roggebrood

25 MIN
Bietensoep met krokant roggebrood

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui. Schil en snijd de bospenen en aardappels in kleine stukjes en voeg toe. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Schil en snijd de rode bieten in stukjes en voeg ze toe aan de soep. Breng opnieuw aan de kook en kook circa 10 minuten tot de bospenen en aardappels gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Snijd de bieslook fijn.

Verhit een scheutje olie in een pan en verkruimel het roggebrood erboven. Bak het roggebrood al roerend krokant en laat afkoelen op keukenpapier.

Verdeel de soep over borden, schep er Griekse yoghurt op en bestrooi met bieslook en krokant roggebrood.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker