Bietensalade met gepocheerde kip en avocado

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng de bouillon met de steranijs aan de kook.
  • Zet het vuur laag en voeg de kipfilets toe. Pocheer de kip in circa 10 minuten tegen het kookpunt.  
  • Zet het vuur uit en zet de bouillon met deksel op de pan aan de kant.
  • Was en halveer de radijs. Snijd de rode peper in fijne ringen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Giet en spoel de bieten af en snijd ze in blokjes.
  • Meng de bieten met de rode ui, knoflook, rode peper en breng op smaak met een beetje zout.
  • Maak de avocado schoon en snijd in blokjes.
  • Verdeel de salade over diepe borden en verdeel de avocado erover.
  • Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd in dunne plakken. Breng de kip op smaak met versgemalen peper en verdeel over de salade.
  • Garneer met bladselderij.

Tip: ook lekker met walnoten.

Ingredienten

4
Personen

Bietensalade met gepocheerde kip en avocado

  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 steranijs
  • 2 kipfilets
  • 1 bos radijs
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g gekookte bieten
  • 1 avocado
  • 0.5 bos bladselderij
Geef je waardering
1