

Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
Verwarm de appelstroop tot lauwwarm. Schil de rode bieten en schaaf de bieten op de Chinese mandoline in hele dunne plakjes. Pel en snipper de sjalot. Meng de appelstroop met de wijnazijn, een beetje zout en versgemalen peper en de olijfolie. Roer de bietjes en de sjalot erdoor. Laat minstens 10 minuten marineren.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant. Voeg de zonnebloempitten toe en bak circa 2 minuten mee. Laat het spek en de zonnebloempitten uitlekken op keukenpapier. Haal de bietjes uit de marinade en meng met de veldsla, het spek en de zonnebloempitten.
Verdeel de salade over borden en verbrokkel de gorgonzola erover. Lepel nog een beetje marinade van de bietjes erover.
Ingredienten
4
Personen
Bietensalade met blauwe kaas
- 1 tl appelstroop
- 350 g rauwe rode bieten
- 1 sjalot
- 20 ml rode wijnazijn
- 60 ml olijfolie extra vierge
- 250 g gerookte spekreepjes
- 65 g zonnebloempitten
- 150 g veldsla
- 200 g gorgonzola picante
Extra nodig:
- Chinese mandoline
- keukenpapier

Laat hier je reactie achter