Verwarm de appelstroop tot lauwwarm. Schil de rode bieten en schaaf de bieten op de Chinese mandoline in hele dunne plakjes. Pel en snipper de sjalot. Meng de appelstroop met de wijnazijn, een beetje zout en versgemalen peper en de olijfolie. Roer de bietjes en de sjalot erdoor. Laat minstens 10 minuten marineren.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant. Voeg de zonnebloempitten toe en bak circa 2 minuten mee. Laat het spek en de zonnebloempitten uitlekken op keukenpapier. Haal de bietjes uit de marinade en meng met de veldsla, het spek en de zonnebloempitten.
Verdeel de salade over borden en verbrokkel de gorgonzola erover. Lepel nog een beetje marinade van de bietjes erover.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
bietensalade met blauwe kaas
30 MIN
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Verstip
Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee