Bietencake met witte chocola

1
Makkelijk

Bereidingswijze

75 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet een cakeblik in met roomboter en bestrooi hem erna met een beetje bloem.
  • Klop met de hand of in een machine de suiker met de boter tot een luchtige massa.
  • Klop de eieren er 1 voor 1 door en voeg daarna de citroensap- en rasp toe.
  • Roer (met de hand) er dan de gezeefde bloem door en ten slotte ook de noten, gemberpoeder, zeezout, bietenrasp en als je wil chocola.
  • Schep het mengsel in de cakevorm en bak hem af in ongeveer 50 minuten. Check na drie kwartiertjes even hoe het gaat.
  • Even afkoelen en hier zin in maken is niet aan de orde. Dat beloof ik.

Ingredienten

6
Porties

Bietencake met witte chocola

  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 120 g witte basterdsuiker of (een deel) honing
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g geraspte verse biet
  • 100 g gemalen blanke hazelnoten
  • 3 biologische eieren
  • 1 biologische ctiroen
  • 0.25 tl gemberpoeder
  • 1 snuf zeezout
  • optioneel: witte chocoladedruppels

Extra nodig

  • cakeblik
Geef je waardering
1