Rasp de komkommer met een grove rasp. Doe de komkommer in een zeef en meng er een flinke snuf zout door. Het zout onttrekt het vocht uit de komkommer. Laat de komkommer circa 15 minuten boven een bakje uitlekken.
Pel en snijd 1 teentje knoflook in grove stukken.
Pel en snijd 2 bieten in grove stukken.
Laat de linzen uitlekken en pureer met de bieten, gesneden knoflook, eieren, paneermeel en gemberpoeder fijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng het geheel tot het de dikte en structuur van gehakt heeft maar meng niet te lang anders wordt het mengsel vochtig. Vorm met je handen stevige burgers van het bieten-linzengehakt en laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
Pel en pers de resterende knoflook en meng voor de tzatziki met de Griekse yoghurt, de olijfolie extra vierge en rasp en sap van de citroen en uitgelekte komkommer. Breng op smaak met versgemalen peper.
Brokkel de feta in grove stukken.
Pel en snijd de resterende biet in plakken.
Snijd de hamburgerbroodjes open en bak ze circa 3 minuten op de snijkant tot ze goudbruin en een beetje krokant zijn.
Verwarm een koekenpan en bestrijk de burgers met zonnebloemolie. Bak de burgers circa twee minuten per kant tot ze een bruin en krokant korstje hebben.
Serveren
Bestrijk de gebakken kanten van de hamburgerbroodjes met tzatziki. Leg de bietenburger er op, daarna de plakken biet, verdeel er wat feta op en leg de bovenkant van het broodje erop.
0 reacties