De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bierbrood gevuld met forel, bloemensalade en nectarinesalsa

90 MIN
Bierbrood gevuld met forel, bloemensalade en nectarinesalsa

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bierbrood
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng zelfrijzend bakmeel met de havervlokken, peper en gedroogde mandarijnenschil. Smelt de boter en giet de boter met het bier in het midden van het beslag. Meng tot een nat deeg. Vet een broodblik in met olijfolie. Verdeel de helft van het bierbrooddeeg over de bakvorm. Breng de forel op smaak met zout en peper en leg op het deeg. Dek de forel af met de rest van het deeg en bak circa 1 uur in de oven.

Salade en dressing
Verwarm een klontje boter in een pan, voeg wat honing en hop toe en bak tot het begint te karamelliseren. Pers twee citroenen boven de pan uit en laat het geheel afkoelen. Verscheur de stam van de eetbare bloemen en meng met de stengels en bloemtoppen in een kom. Hak de basilicumblaadjes grof en meng met de waterkers met de bloemen. Giet hier de dressing overheen.

Nectarinesalsa
Snijd de nectarines, groene en rode chilipeper in kleine blokjes en meng in een kom.

Gebakken forel
Verwarm een koekenpan. Vijzel het korianderzaad klein. Snijd de forelfilet in grote stukken en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de forel met het korianderzaad en besprenkel met olijfolie. Smelt de boter in de pan en schroei de forel in een minuut aan elke kant dicht.

Serveren
Haal het bierbrood uit de oven en de forel uit de pan. Snijd het brood in stukken en beleg met de forel. Verdeel de salade over de borden en serveer met de salsa.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker