De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

biefstukken met basilicumboter en sperziebonen

Een heerlijke variatie op "groente, aardappelen, vlees"!

25 MIN
Biefstukken met basilicumboter en sperziebonen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels circa 12 minuten. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Breng de aardappels op smaak met de nootmuskaat en een beetje zout en peper.

Sperziebonen

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af. Snijd de radijsjes in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de radijs en de sperziebonen toe en bak circa 5 minuten mee. Roer de kappertjes door de groente en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Biefstuk met basilicumboter

Bestrooi de biefstukken met een beetje zout en peper. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg een klontje boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Haal de biefstukken uit de pan en laat op een bord, afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Pluk en snijd de basilicum fijn. Meng in een kom 200 gram boter met de basilicum en breng op smaak met een beetje zout en peper.  Snijd de biefstuk in dunne plakken.

Serveren

Verdeel de aardappels, sperziebonenmengsel en de plakjes biefstuk over borden. Schep wat basilicumboter over de plakken biefstuk.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker