De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

biefstuk met huzarensalade

Zet de eieren op met koud water en kook ze zodra het water kookt in circa 8 minuten hard. Giet af en laat ze schrikken met koud water.
Verhit een scheut olie in een pan.
Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en bak ze circa 5 minuten.
Pel en snipper de uien voeg toe aan de aardappels.

30 min kooktijd
Biefstuk met huzarensalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bereiding

  • Zet de eieren op met koud water en kook ze zodra het water kookt in circa 8 minuten hard. Giet af en laat ze schrikken met koud water.
  • Verhit een scheut olie in een pan.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en bak ze circa 5 minuten.
  • Pel en snipper de uien voeg toe aan de aardappels.
  • Snijd de augurken in kleine blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de biefstukken circa 5 minuten aan elke kant. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.
  • Snijd de appels van het klokhuis af eerst in plakjes en daarna in blokjes.
  • Voeg de augurken, appels, ui en peterselie door de aardappels en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pel en snijd de eieren in vieren.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes en bak ze kort mee in de pan met groente.

Mayonaise

  • Splits de eieren. Gebruik voor de mayonaise alleen de eidooiers.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Mix in een maatbeker vanaf de bodem de eidooiers, knoflook, azijn, een beetje zout, versgemalen peper, mosterd en olie met de staafmixer door elkaar.
  • Meng de mayonaise door de huzarensalade.

Serveren

  • Schep de warme huzarensalade op bord, garneer met parten ei en leg de biefstuk erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker