Bereiding
- Zet de eieren op met koud water en kook ze zodra het water kookt in circa 8 minuten hard. Giet af en laat ze schrikken met koud water.
- Verhit een scheut olie in een pan.
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en bak ze circa 5 minuten.
- Pel en snipper de uien voeg toe aan de aardappels.
- Snijd de augurken in kleine blokjes.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de biefstukken circa 5 minuten aan elke kant. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.
- Snijd de appels van het klokhuis af eerst in plakjes en daarna in blokjes.
- Voeg de augurken, appels, ui en peterselie door de aardappels en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pel en snijd de eieren in vieren.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Halveer de cherrytomaatjes en bak ze kort mee in de pan met groente.
Mayonaise
- Splits de eieren. Gebruik voor de mayonaise alleen de eidooiers.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Mix in een maatbeker vanaf de bodem de eidooiers, knoflook, azijn, een beetje zout, versgemalen peper, mosterd en olie met de staafmixer door elkaar.
- Meng de mayonaise door de huzarensalade.
Serveren
- Schep de warme huzarensalade op bord, garneer met parten ei en leg de biefstuk erbij.
0 reacties