Biefstuk met huzarensalade

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

  • Zet de eieren op met koud water en kook ze zodra het water kookt in circa 8 minuten hard. Giet af en laat ze schrikken met koud water.
  • Verhit een scheut olie in een pan.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en bak ze circa 5 minuten.
  • Pel en snipper de uien voeg toe aan de aardappels.
  • Snijd de augurken in kleine blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de biefstukken circa 5 minuten aan elke kant. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.
  • Snijd de appels van het klokhuis af eerst in plakjes en daarna in blokjes.
  • Voeg de augurken, appels, ui en peterselie door de aardappels en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pel en snijd de eieren in vieren.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes en bak ze kort mee in de pan met groente.

Mayonaise

  • Splits de eieren. Gebruik voor de mayonaise alleen de eidooiers.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Mix in een maatbeker vanaf de bodem de eidooiers, knoflook, azijn, een beetje zout, versgemalen peper, mosterd en olie met de staafmixer door elkaar.
  • Meng de mayonaise door de huzarensalade.

Serveren

  • Schep de warme huzarensalade op bord, garneer met parten ei en leg de biefstuk erbij.

Ingredienten

4
Personen

Biefstuk met huzarensalade

  • 4 eieren
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 250 g augurken
  • 4 biefstukken à 150 g
  • 2 appels, Elstar
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 250 g cherrytomaatjes

Mayonaise

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 1 el witte wijnazijn
  • 0.5 el fijne mosterd
  • 200 ml zonnebloemolie

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
  • staafmixer
Geef je waardering
16