- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Ris de Italiaanse kruiden.
- Pureer voor de kruidenolie de Italiaanse kruiden met een scheutje olijfolie extra vierge en een beetje zout in het bakje van de staafmixer.
- Snijd de rode ui in achten.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in gelijke reepjes.
- Snijd de courgette in plakken.
- Snijd de tomaat in plakken.
- Verwarm de grillpan voor.
- Bestrijk de rode ui, paprika en courgette met olijfolie en grill circa 2 minuten per kant tot er een mooi grillstreepje ontstaat.
- Schep de rode ui, paprika, courgette en tomaat in een ovenschaal en verwarm circa 10 minuten in de oven.
- Pel en pers de knoflook. Roer de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Breng de biefstuk op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de biefstuk om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Leg de biefstuk op een bord laat circa 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
- Verdeel de groente over de borden. Snijd de biefstuk in plakken en leg op de groente. Schep de knoflookyoghurt op de biefstuk en besprenkel met de kruidenolie. Serveer met het stokbrood.
Meld je aan en praat mee