De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

berenkoeken

"Ik zag twee beren broodjes smeren, o dat was een wonder!" Nou dan heb jij deze Berenkoeken nog niet geproefd, deze zijn wonderbaarlijk lekker.

Berenkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Ik zag twee beren broodjes smeren, o dat was een wonder!" Nou dan heb jij deze Berenkoeken nog niet geproefd, deze zijn wonderbaarlijk lekker. 

Bereidingswijze

Stap 1: mal maken
Teken op een stuk karton een berenhoofd. Knip het karton uit.

 Stap 2: deeg maken
 Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout, cacaopoeder en bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: koekjes bakken 
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Leg de berenmal op het deeg en snijd het deeg rondom weg. Doe dit 6 keer. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat de koeken afkoelen.  

Stap 4: versieren 
Hak de chocolade fijn en smelt de chocolade au bain-marie. Schep de chocolade in een spuitzak of cornetje. Rol de marsepein uit en steek er 2 cirkels uit van 2 centimeter doorsnede (ogen), 2 cirkels van 4 centimeter doorsnede (oren) en 1 cirkel van 6 centimeter doorsnede (snuit). Zet puntjes chocolade op de plaatsen waar de ogen, oren en snoet moeten komen en leg de marsepeinen cirkels erop. Maak met een druppel chocolade pupillen in de ogen. Spuit met de chocolade een mondje. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker