Belgische wafels

49
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm het wafelijzer voor. Smelt de boter. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel. Meng met een garde de crème fraîche met de suiker, vanillemerg, citroen- en sinaasappelrasp, zout, eieren en eidooiers. Roer de bloem en de boter erdoor. Schep met een ijsknijper een beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels in circa 4 minuten goudbruin.

Garneren
Breng het fruit met de helft van de suiker en het sap van de citroen aan de kook. Roer de kersen erdoor. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Smelt de chocolade au bain marie. Serveer de wafels met een rozet slagroom en het fruit en lepel er chocolade over. Garneer met munt.

Ingredienten

7
Porties

Wafelbeslag

  • 75 g boter
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 250 g crème fraîche
  • 75 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 250 g bloem

Garneren

  • 200 ml diepvries roodfruit
  • 100 g suiker
  • 0.5 citroen
  • 1 potje kersen
  • 200 ml slagroom
  • 200 g pure chocolade
  • 2 takjes munt

Extra nodig

  • ijsknijper
  • wafelijzer
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje
Geef je waardering
49