De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bedelaarskip

Maal de kruidnagels met de steranijs in de koffiemolen tot poeder en meng met de sojasaus en de shoaxing rijstwijn. Wrijf de kip er mee in en laat circa 1 uur marineren.

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Bedelaarskip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Marinade
Maal de kruidnagels met de steranijs in de koffiemolen tot poeder en meng met de sojasaus en de shoaxing rijstwijn. Wrijf de kip er mee in en laat circa 1 uur marineren.

Vulling
Snijd de lente-uien in ringen. Schil en hak de gember fijn. Snijd de kip, de schouderkarbonade en shiitake in stukjes van circa 2 centimeter. Snijd de gamba’s in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een wok en bak alle ingrediënten van de vulling circa 4 minuten. Vul de gemarineerde kip met de vulling.

Afdeklaag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Week de lotusbladeren circa 10 minuten in lauw water.
Besprenkel de kip met de sesamolie. Verpak de kip in lotusbladeren. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem en rol de klei uit tot circa 1 centimeter dik. Verpak de ingepakte kip met de klei. Maak met natte handen de klei glad en egaal. Zet er een Chinees geluksteken op met bijvoorbeeld een vork. Leg het pakket op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kip in de oven in circa 1 uur gaar.

Serveer
Breek de klei aan tafel open. De traditie wil dat de gastheer de bedelaarskip openbreekt. Zodat hij het geluk in stukken breekt en zo verdeelt aan de rest van de gasten.
Verwijder de lotusbladeren en verdeel de kip.

Tip: Serveer met rijst of noedels

Je kunt het geluksteken hier downloaden.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker