De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bbq-spies

Hoe maak je de lekkerste BBQ spiesjes? Dat leggen wij jou stap voor stap uit. Laat de zomer maar komen!

30 min (voor)bereidingstijd
BBQ-spies

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Snijd de saucijsjes en het varkenshaasje in gelijke stukken. Rijg het vlees en de groente om en om aan de spiesen en eindig met een kapperappeltje.

Besprenkel de spiesen met olijfolie en gril de spiesen op de barbecue om en om gaar.

Verbrokkel de feta. Pluk de basilicum. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in plakjes. Meng de feta, basilicum, komkommer en eventueel overgebleven groente met elkaar en breng op smaak met balsamicoazijn, olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.

Serveer de salade bij de spiesen.

TIP: je kunt de spiesen ook grillen in de grillpan. Gril ze circa 3 minuten per kant. 

Bekijk hier meer lekkere BBQ recepten

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker