De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Batbot (Luchtig Marokkaans panbrood)

Verwarm de melk tot het lauwwarm is, los de gist erin op en laat 1 minuut staan.Meng intussen de bloem met het griesmeel, zout en de suiker. Voeg de lauwwarme melk met gist toe aan de droge ingrediënten en kneed tot het geheel goed gemengd is.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Batbot (Luchtig Marokkaans panbrood)

Bereidingswijze

Verwarm de melk tot het lauwwarm is, los de gist erin op en laat 1 minuut staan.Meng intussen de bloem met het griesmeel, zout en de suiker. Voeg de lauwwarme melk met gist toe aan de droge ingrediënten en kneed tot het geheel goed gemengd is. Kneed daarna minimaal 10 minuten tot het een zacht en soepel deeg geworden is.

Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen.Bestrijk de deegbollen met een beetje zonnebloemolie, dek af met een vochtige doek en laat circa 30 minuten rusten op een warme plek.Verhit een scheutje olie in een bakpan, leg het deeg in de pan en druk ze een beetje plat tot een broodje.Bak de deegbollen op laag vuur circa 4 minuten per kant tot de batbots aan beide kanten goudbruin zijn.

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.