Verhit een scheutje olie in een pan en bak de duivenborsten om en om circa 2 minuten.
Haal de duivenborsten uit de pan en snijd het vlees in reepjes.
Uiensaus
Pel en snipper twee derde van de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie en koriander. Bak in de pan van de duif de uien, knoflook, saffraan, gemberpoeder en kaneelpoeder circa 2 minuten en voeg een scheutje water toe. Voeg de peterselie en koriander toe. Pel en snijd de resterende uien in halve ringen. Voeg ze toe aan de pan en stoof in circa 4 minuten gaar. Kluts de eieren, roer ze door de saus en laat al roerende circa 1 minuut garen.
Kaneelamandelen
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Rooster de amandelen circa 5 minuten in de oven en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in de mixer en meng ze met de suiker en de kaneel.
Oranjebloesemhoning-siroop
Verwarm de honing met het oranjebloesemwater circa 1 minuut.
Opbouw
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de boter en vet de springvorm in met de boter. Vet 4 vellen bastilladeeg licht in met gesmolten boter en bekleed de springvorm hiermee. Verdeel de gesneden duif over de springvorm, schep de uiensaus erover en bestrooi het geheel royaal met de kaneelamandelen. Vouw de vellen dicht. Bestrijk de resterende vellen deeg met boter en bekleed hier de bovenkant mee. Beboter de bastilla licht. Bak de bastilla in de oven in circa 35 minuten krokant.
Serveren
Bedruip de bastilla royaal met de oranjebloesemhoning-siroop en bestuif met poedersuiker en kaneelpoeder.
0 reacties