Banketstaaf met amandelspijs

76
Makkelijk
Banketstaaf met amandelspijs

Ingredienten

10
Porties

Voor de banketstaaf

  • 1 citroen (3 keer raspen)
  • 2 eidooiers
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 300 g amandelspijs

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de amandelspijs en meng met 1 eidooier en de citroenrasp.

Rol van de spijs een staaf, iets korter dan het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met een beetje water, leg de spijs in het midden en vouw het bladerdeeg om de staaf. Duw de naden voorzichtig dicht en vouw de zijkanten naar binnen.

Leg de banketstaaf met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg. Bestrijk de bovenkant van de banketstaaf met de eidooier. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Banketstaaf met amandelspijs
Geef je waardering
76