Bangkok zalmburger

1
Gemiddeld
Bangkok zalmburger

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zalmburger
Schil en kook de aardappels in circa 25 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Pureer de aardappels. Pluk en hak de dille en de munt. Pluk de zalm fijn en meng met de aardappelpuree, dille, munt, erwtjes en maïskorrels. Meng goed door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper. Vorm de massa tot burgers van circa 10 centimeter doorsnede en 3 centimeter hoogte. Splits het ei en kluts het eiwit los. Wentel de burgers door de bloem, dan door het eiwit en als laatst door de panko. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om goudbruin in circa 5 minuten. Laat de burgers eventueel uitlekken op keukenpapier.

Rauwe spinaziesalade
Verwijder de stelen van de spinazie en snijd de spinazie grof. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook en blus af met ketjap en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met sesamolie en chilisaus. Meng de saus door de rauwe spinazie.

De burger
Verwarm de grill voor. Halveer de sesambollen en besprenkel met olie. Gril de broodjes goudbruin. Pel de knoflook en wrijf over de krokante broodjes. Beleg de broodjes met wat spinaziesalade, daarop de zalmburger en vervolgens de taugé, seroendeng en de bovenkant van het broodje.

TIP: je kunt ook zelf serundeng maken. In plaats van panko kun je ook verkruimeld beschuit gebruiken.

Ingredienten

4
Personen

Zalmburger

  • 250 g aardappels
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes munt
  • 350 g zalm op olie uit blik
  • 2 el diepvries doperwten
  • 2 el maïskorrels
  • 4 sesambollen
  • zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g taugé
  • 4 el serundeng

Panade

  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 150 g panko

Rauwe spinaziesalade

  • 100 g jonge spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el sesamolie
  • 2 el chilisaus
Bangkok zalmburger
Geef je waardering
1