De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bangkok zalmburger

30 min kooktijd
Bangkok zalmburger

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Zalmburger
Schil en kook de aardappels in circa 25 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Pureer de aardappels. Pluk en hak de dille en de munt. Pluk de zalm fijn en meng met de aardappelpuree, dille, munt, erwtjes en maïskorrels. Meng goed door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper. Vorm de massa tot burgers van circa 10 centimeter doorsnede en 3 centimeter hoogte. Splits het ei en kluts het eiwit los. Wentel de burgers door de bloem, dan door het eiwit en als laatst door de panko. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om goudbruin in circa 5 minuten. Laat de burgers eventueel uitlekken op keukenpapier.

Rauwe spinaziesalade
Verwijder de stelen van de spinazie en snijd de spinazie grof. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook en blus af met ketjap en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met sesamolie en chilisaus. Meng de saus door de rauwe spinazie.

De burger
Verwarm de grill voor. Halveer de sesambollen en besprenkel met olie. Gril de broodjes goudbruin. Pel de knoflook en wrijf over de krokante broodjes. Beleg de broodjes met wat spinaziesalade, daarop de zalmburger en vervolgens de taugé, seroendeng en de bovenkant van het broodje.

TIP: je kunt ook zelf serundeng maken. In plaats van panko kun je ook verkruimeld beschuit gebruiken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker