Bananarama’s

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
3 uur en 30 minuten totale tijd
Schuimpjes

Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit kleine toefjes schuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de schuimpjes minstens 2 uur in de oven. Het mooiste resultaat krijg je na een nacht drogen.

Bananencake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in met boter en een bekleed met bakpapier. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel. Pel de banaan en pureer fijn in het bakje van de staafmixer. Meng de bananenpuree door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de cake in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Macadamianoten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de macadamianoten in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak fijn.

Rumsaus
Smelt voor de saus de boter en voeg de suiker al roerend toe. Roer de eidooiers los met de rum. Schenk de helft van de gesmolten boter op de eidooiers, meng goed door en schenk terug in de pan. Laat de saus binden maar niet koken.

Bananenchips
Verhit de frituurolie voor tot circa 180 ºC. Pel de bakbanaan en schil ze met een kaasschaaf in dunne plakken. Frituur de bananenplakjes circa 2 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Opbouw
Snijd de helft van de bananencake in blokjes van 2x2 centimeter. Pel de banaan en snijd de banaan in stukjes. Verdeel de cakeblokjes, plakjes verse banaan, enkele schuimpjes en de macadamianoten over afsluitbare potjes. Steek de bananenchips erin en schenk er een flinke scheut rumsaus over. Garneer met de takjes munt en bestuif met poedersuiker.

Tip: de rest van de cake en schuimpjes kun je heerlijk opsnoepen bij de koffie of je dessert mee garneren.

Ingredienten

4
Personen

Schuimpjes

  • 2 eiwitten
  • 65 g suiker
  • 65 g poedersuiker
  • 5 g maïzena

Bananencake

  • 125 g zachte boter
  • 100 g rietsuiker
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 banaan

Macadamianoten

  • 10 macadamianoten

Rumsaus

  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 50 ml rum

Bananenchips

  • 1 bakbanaan

Opbouw

  • 1 banaan
  • 4 takjes munt

Extra nodig

  • spuitzak met gladde spuitmond
  • bakpapier
  • bakplaat
  • staafmixer met staafmixerbakje
  • vierkante bakvorm van 21x21cm
  • boter om in te vetten
  • kaasschaaf
  • 4 afsluitbare potjes
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
0