De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bananarama’s

150 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Bananarama’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schuimpjes

Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit kleine toefjes schuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de schuimpjes minstens 2 uur in de oven. Het mooiste resultaat krijg je na een nacht drogen.

Bananencake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in met boter en een bekleed met bakpapier. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel. Pel de banaan en pureer fijn in het bakje van de staafmixer. Meng de bananenpuree door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de cake in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Macadamianoten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de macadamianoten in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak fijn.

Rumsaus
Smelt voor de saus de boter en voeg de suiker al roerend toe. Roer de eidooiers los met de rum. Schenk de helft van de gesmolten boter op de eidooiers, meng goed door en schenk terug in de pan. Laat de saus binden maar niet koken.

Bananenchips
Verhit de frituurolie voor tot circa 180 ºC. Pel de bakbanaan en schil ze met een kaasschaaf in dunne plakken. Frituur de bananenplakjes circa 2 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Opbouw
Snijd de helft van de bananencake in blokjes van 2x2 centimeter. Pel de banaan en snijd de banaan in stukjes. Verdeel de cakeblokjes, plakjes verse banaan, enkele schuimpjes en de macadamianoten over afsluitbare potjes. Steek de bananenchips erin en schenk er een flinke scheut rumsaus over. Garneer met de takjes munt en bestuif met poedersuiker.

Tip: de rest van de cake en schuimpjes kun je heerlijk opsnoepen bij de koffie of je dessert mee garneren.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker