Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Bami goreng gamba

  • 250 g eiermie
  • 250 g gamba's
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuien
  • 3 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 3 cm laos
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kurkuma
  • 200 g jonge spinazie
  • sesamolie
  • 4 eieren

Extra nodig

  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Kook de mie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de gamba’s schoon. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosui in schuine stukjes van circa 3 centimeter. Schil en rasp de gember. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Hak de peper fijn. Schil en snijd de laos in stukken.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook, ui, gember, peper en laos met de kurkuma voor circa 1 minuut. Voeg de paprika, bosui, gamba’s, spinazie en de mie toe. Schud de inhoud van de wok goed om. Breng op smaak met een beetje zout en een scheutje sesamolie. Bak de eieren.

Serveer de eieren bij de bami goreng gamba.

Geef je waardering

30
Bami goreng gamba