Balsamico-varkenshaas met roseval

29
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Roseval aardappels

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de aardappels in blokjes. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Bak de roseval aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Balsamico-varkenshaas

  • Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Snijd de varkenshaas in plakken. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Ris en hak de rozemarijn fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas om en om  circa 4 minuten. Voeg de bruine suiker en de rozemarijn toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de balsamicoazijn erbij en laat circa 2 minuten inkoken.

Groente

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Ris de tijm.
  • Halveer de gele paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de gele paprika, aubergine, tijm en de olijven toe en bak circa 6 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en een klein scheutje water toe en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Balsamico-varkenshaas met roseval

  • 800 g roseval aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g varkenshaas
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 el tomatenpuree

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenpapier
Geef je waardering
29