De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Balsamico-varkenshaas met roseval

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Balsamico-varkenshaas met roseval

Bereidingswijze

Roseval aardappels

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de aardappels in blokjes. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Bak de roseval aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Balsamico-varkenshaas

  • Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Snijd de varkenshaas in plakken. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Ris en hak de rozemarijn fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas om en om  circa 4 minuten. Voeg de bruine suiker en de rozemarijn toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de balsamicoazijn erbij en laat circa 2 minuten inkoken.

Groente

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Ris de tijm.
  • Halveer de gele paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de gele paprika, aubergine, tijm en de olijven toe en bak circa 6 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en een klein scheutje water toe en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.