Roseval aardappels
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de aardappels in blokjes. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Bak de roseval aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Balsamico-varkenshaas
- Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Snijd de varkenshaas in plakken. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Ris en hak de rozemarijn fijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas om en om circa 4 minuten. Voeg de bruine suiker en de rozemarijn toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de balsamicoazijn erbij en laat circa 2 minuten inkoken.
Groente
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Ris de tijm.
- Halveer de gele paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de gele paprika, aubergine, tijm en de olijven toe en bak circa 6 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en een klein scheutje water toe en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
0 reacties