Rosevalfriet
- Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
- Boen de aardappels schoon en snijd ze in frietvorm.
- Ris de rozemarijn.
- Meng op een bakplaat bekleed met bakpapier de aardappels met de rozemarijn, een scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
- Bak de friet in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Balsamico-champignons
- Halveer de champignons.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de champignons op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin.
- Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Ris de rozemarijn.
- Voeg het sjalotje, de knoflook, boter, suiker, rozemarijn en de balsamicoazijn toe aan de pan en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
- Breng de champignons op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Sperziebonen en cherrytomaten
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten gaar en giet ze af.
- Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
- Halveer de cherrytomaten.
- Meng in een kom de sperziebonen met de tomaten en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de sperziebonen, balsamico-champignons, cherrytomaten en
rosevalfriet over borden en bestrooi met pijnboompitten.
0 reacties