De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

balsamico-champignons met rosevalfriet

30 min (voor)bereidingstijd
Balsamico-champignons met rosevalfriet

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rosevalfriet

  • Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in frietvorm.
  • Ris de rozemarijn.
  • Meng op een bakplaat bekleed met bakpapier de aardappels met de rozemarijn, een scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
  • Bak de friet in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Balsamico-champignons

  • Halveer de champignons.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de champignons op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Ris de rozemarijn.
  • Voeg het sjalotje, de knoflook, boter, suiker, rozemarijn en de balsamicoazijn toe aan de pan en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
  • Breng de champignons op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Sperziebonen en cherrytomaten

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten gaar en giet ze af.
  • Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een kom de sperziebonen met de tomaten en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de sperziebonen, balsamico-champignons, cherrytomaten en rosevalfriet over borden en bestrooi met pijnboompitten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĂ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker