Balletjes in Limburgse stroopsaus

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelpuree

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.Kook de aardappels in de pan in circa 15 minuten gaar.Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk. Hak de bieslook fijn, roer door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Balletjes in Limburgse stroopsaus

Pel en snipper de ui. Meng in een kom het gehakt, ei, ui, mosterd, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper. Rol ballen ter grootte van een pingpongbal. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de balletjes in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar. Haal de ballen uit de pan en leg ze op een bordje. Pel en snijd de uien in halve ringen.Bak de uien in de pan van de balletjes in circa 3 minuten bruin. Voeg de appelsap, appelstroop en de gehaktballetjes toe en laat circa 4 minuten garen.

Bietjes

Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne repen. Meng in een kom de bietjes en de appel met de frambozenazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de aardappelpuree, balletjes en de bietjes over borden. Verdeel de appel over de bietjes.

Tip: Om de bietjessalade meer kleur te geven snijd je een half bosje bieslook fijn en strooi je deze over de salade.

Ingredienten

4
Personen

Balletjes in Limburgse stroopsaus

  • 800 g kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • 0.5 bosje bieslook
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 3 el paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 3 uien
  • 250 ml appelsap
  • 5 el rinse appelstroop
  • 500 g gekookte bietjes
  • 1 Granny Smith appel
  • 2 el frambozenazijn

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
11