De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bala bala

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in schuine stukjes. Snijd de prei in reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de paksoi en kool in stukjes. Pluk en hak de selderij. Meng alle groenten, de selderij en de taugé met elkaar.

40 min kooktijd
Bala Bala

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Groentemix
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in schuine stukjes. Snijd de prei in reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de paksoi en kool in stukjes. Pluk en hak de selderij. Meng alle groenten, de selderij en de taugé met elkaar.

Beslag
Pel en pers of hak de knoflook. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het rijstemeel en het maïszetmeel. Voeg een scheut water, de eieren en de knoflook toe en meng tot een beslag (zo vloeibaar als pannenkoekenbeslag). Voeg eventueel een scheutje extra water toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven het beslag. Meng de ketoembar en sesamolie door het beslag. Schep tot slot de groentemix erdoor.

Frituren
Verhit de zonnebloemolie tot 180 °C. Lepel steeds 1 eetlepel van het mengsel voorzichtig in de hete olie. Frituur de Bala Bala in porties in 3-5 minuten goudbruin en laat even uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker