Baklava
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een steelpan. Hak de pistachenoten door.
-
Leg een vel filodeeg op het keukenblad en bestrijk met gesmolten boter. Besprenkel met kristalsuiker. Bedek met een vel filodeeg. Herhaal tot alle vellen filodeeg op zijn. Snijd door de helft.
-
Bestrijk een bakblik met boter en leg er een helft van het filodeeg in. Verdeel er de pistachenoten over en leg de andere helft van het filodeeg erop.
-
Snijd de baklava in kleine blokken. Bak de in circa 20 minuten in het midden van de oven en vervolgens circa 20 minuten op de bodem van de oven.
Siroop
-
Verwarm de melk, suiker en slagroom in een pannetje. Voeg vervolgens dewitte chocolade toe. Blijf roeren tot de suiker en chocolade zijn gesmolten. Laat afkoelen in de koeling.
-
Giet de chocoladesiroop over de warme baklava en laat afkoelen voor circa 15 minuten.
Garnering
-
Schaaf de chocolade en hak de pistache grof. Zeef de cacaopoeder over de baklava. Garneer met de pistache en geschaafde chocolade.
0 reacties