Babi pangang
-
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook en gember. Maal de ui, knoflook en gember in het bakje van de staafmixer tot een puree. Voeg de rest van de ingrediënten van de marinade toe en roer goed door. Snijd het buikspek in tot het zwoerd en verdeel de marinade erover. Laat het buikspek circa 4 uur marineren in de koelkast.
-
Verwarm de airfryer voor op 180 ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. Leg wat aluminiumfolie onder in de airfryer, zodat de marinade van het spek niet gaat aankoeken op de bodem.
-
Haal minimaal een half uur voor het grillen het buikspek uit de koelkast. Leg het buikspek op het draadrooster. Grill in 25 minuten gaar en krokant in de airfryer. Laat het buikspek na het bakken circa 5 minuten afkoelen.
Pittige sperziebonen
-
Snijd de puntjes van de sperziebonen. Week ze dan circa 5 minuten in een kom heet water. Giet ze daarna af.
-
Meng de sperziebonen met de olie en sambal. Verdeel ze naast het spek en bak de laatste circa 7 minuten mee. Roer regelmatig door.
Babi-pangangsaus
-
Schil en rasp de gember. Meng alle ingrediënten voor de saus in een hittebestendig schaaltje. Dek af met aluminiumfolie en zet bij het spek in de airfryer tot het helemaal verwarmd is.
Noedels en serveren
-
Wel de rijstnoedels circa 5 minuten in een kom met heet water. Giet af en breng op smaak met wat sesamolie. Serveer de babi pangang met de sperziebonen, noedels en saus.
0 reacties