Verwarm de oven voor op 170 °C. Pel de ui en snijd in grove stukken. Gaar de kip met de ui, saffraan, gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, citroen en zout in ruim water in cicra 45 minuten. Haal de bouillon door een zeef. Pluk en hak het kipvlees fijn. Hak de koriander, meng het met het kipvlees en breng op smaak met een scheut bouillon, zout en peper. Maak de wortel schoon en snijd in blokjes, fruit ze kort in olijfolie. Blus af met een scheut kippenbouillon, laat circa 5 minuten inkoken en daarna afkoelen. Rooster de amandelen in de koekenpan, voeg de suiker toe, laat licht karamelliseren en hak de amandelen. Bestrijk 2 vellen filodeeg met olijfolie en leg ze op een bord. Beleg het midden van het deeg met wortel, kip en amandelen en vouw dicht. Klop het ei los en bestrijk het deeg. Keer de taart met behulp van het bord om op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de b’stilla met poedersuiker en kaneel.
Dit recept komt uit de aflevering over Marrakech van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties