De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ayam rica rica met kokos, atjar en rijst

Deze ayam rica rica serveer je met kokos, frisse atjar en rijst. Een complete en smaakvolle maaltijd!

Direct naar recept
Ayam rica rica met kokos, atjar en rijst

Bereidingswijze

Kip

Verwarm de oven voor op 180°C Pel de ui en knoflook. Snij de ui, gember en pepers in stukken. Bak in een scheut olie de kip aan. Maal de pepers, gember, kemirinoten, ui, knoflook en suiker met wat olie tot een pasta in de keukenmachine. Haal de kip uit de pan. Bak de peperpasta gaar in de pan en voeg de santen in kleine blokjes toe. Voeg al roerend water toe, zodat een dikke saus ontstaat. Voeg de laos, salam, gekneusde sereh en de kip erbij. Zet de pan circa 30 minuten in de oven.

Rijst en salade

Kook de rijst. Snij de daikon, wortel en komkommer met de mandoline in dunne linten en zet in ijswater. Meng voor de dressing water, limoensap, azijn en suiker met een snufje zout in een kommetje en meng met de salade.

Sambal badjak

Pel en snij de ui en knoflook in stukken. Snij de peper(s) in stukken. Maal ui, knoflook, trassi en peper fijn in keukenmachine. Verwarm deze pasta samen met de sambal of peperpasta in een pan. Voeg de salam, djeroek poeroet, laos en gekneusde sereh toe en laat even trekken. Zoet de sambal met de suiker. Verdun eventueel met een beetje water als de sambal te dik wordt. Laat de sambal afkoelen.

Serveren

Beleg de borden met bananenblad. Schep de kip op de borden serveer de rijst en salade en wat gesneden rawits erbij.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.