De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ayam rica rica met ketjap, sambalboontjes en rijst

Met deze heerlijke maaltijd van ayam rica rica met ketjap, sambalboontjes en rijst maak je zeker indruk!

Ajam rica rica met ketjap, sambal boontjes en rijst

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Tuti in aflevering 8 van The Chefs' Line Nederland. 

Kip

Verwarm de oven voor op 180°C. Was en kruid de kip met zout en peper. Doe de kip in een ovenschaal en plaats deze in de oven.

Pel de uien en knoflook. Houd 1 ui en 1 teen knoflook achter. Fruit de uien en knoflook in olie en voeg de trassi toe. Voeg driekwart van de tomatenpuree toe wanneer de uien glazig zijn. Meng sambal door de uien totdat ze rood kleuren. Voeg de tamarinde en wat water toe. Voeg een scheutje zoete en zoute ketjap en gula djawa naar smaak toe. Plet de sereh en leg er een knoopje in. Voeg de sereh samen met de djeroek poeroet toe aan de saus.

Haal de kip uit de oven als deze goudbruin gebakken en bijna gaar is. Voeg de kip bij het uienmengsel. Laat de smaken goed in de kip trekken en plaats terug in de oven of laat het op het vuur nog een beetje smoren.

Rijst en sperzieboontjes

Kook de rijst. Blancheer de boontjes. Fruit de achtergehouden ui en knoflook in een scheutje olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Voeg de boontjes, sambal naar smaak en gula djawa naar smaak toe. Laat sudderen en breng het op smaak met de laos, zoete en zoute ketjap. Serveer de ayam met de rijst en de boontjes.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker