Aspergesalade met anijsdressing

0
Makkelijk

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd
  • Schaaf de asperges in slierten met de mandoline of aspergeschiller.
  • Verhit op zacht vuur de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Maal de anijszaad fijn in de vijzel en voeg toe aan de olie. Wanneer de zaadjes beginnen te sissen/knisperen kan je de knoflook fijn raspen en eraan toevoegen. Zet nu het vuur uit.
  • Rasp de sinaasappelschil boven de nog hete olie. Maak de dressing af door de honing, citroensap, peper en zout toe te voegen.¬†Giet de dressing over de aspergeslierten.
  • Als laatste verdeel je de eetbare bloemen over de salade, indien je deze kunt vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar viooltjes omdat deze een notige smaak hebben. Maar gaat dit je wat te ver, of kun je geen eetbare bloemen vinden, vervang ze dan door wat fijngehakte hazelnoten en amandelen.

Ingredienten

2
Personen

Aspergesalade met anijsdressing

  • 1 bos groene asperges
  • 1 sinaasappelrasp
  • 1 tl anijszaad
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl honing
  • 1 handje eetbare bloemen

Extra nodig

  • mandoline of aspergeschiller
  • vijzel
Geef je waardering
0