De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aspergesalade met anijsdressing

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aspergesalade met anijsdressing

Bereidingswijze

  • Schaaf de asperges in slierten met de mandoline of aspergeschiller.
  • Verhit op zacht vuur de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Maal de anijszaad fijn in de vijzel en voeg toe aan de olie. Wanneer de zaadjes beginnen te sissen/knisperen kan je de knoflook fijn raspen en eraan toevoegen. Zet nu het vuur uit.
  • Rasp de sinaasappelschil boven de nog hete olie. Maak de dressing af door de honing, citroensap, peper en zout toe te voegen. Giet de dressing over de aspergeslierten.
  • Als laatste verdeel je de eetbare bloemen over de salade, indien je deze kunt vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar viooltjes omdat deze een notige smaak hebben. Maar gaat dit je wat te ver, of kun je geen eetbare bloemen vinden, vervang ze dan door wat fijngehakte hazelnoten en amandelen.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.