Asperges met Parmezaanse kaassaus

24
Makkelijk
Asperges met Parmezaanse kaassaus

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Asperges

  • Breng een pan met water, een derde van de boter en een beetje zout aan de kook.
  • Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Verwijder de houterige uiteindes van de asperges.
  • Kook de asperges op laag vuur circa 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges circa 15 minuten nagaren in het kookvocht.
  • Haal de asperges voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
  • Snijd de peterselie fijn.

Aardappels

  • Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Voeg een klontje boter toe en breng de aardappels op smaak met de nootmuskaat, mosterd, honing, de helft van de peterselie, een beetje zout en versgemalen peper.

Parmezaanse kaassaus

  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Smelt voor de roux een derde van de boter in een steelpannetje. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 3 minuten. Schenk de melk erbij en roer de roux glad met een garde.
  • Voeg de kaas en het groentebouillonblokje toe en kook de saus nog circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de aardappels en de asperges over borden. Schenk de saus over de asperges. Bestrooi met de resterende peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Asperges met Parmezaanse kaassaus

  • 60 g roomboter
  • 800 g Hollandse asperges
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 tl nootmuskaatpoeder
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 30 g bloem
  • 400 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje

Extra nodig:

  • dunschiller
  • keukenpapier
  • rasp
Asperges met Parmezaanse kaassaus
Geef je waardering
24