De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

asperge flamande (klassieke asperges) met beenham

Asperge Flamande (klassieke asperges) met beenham maak je zo.

30 MIN
Asperge Flamande (klassieke asperges) met beenham

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng een pan met het water, een klontje boter, foelie en een snufje zout aan de kook. Schil de asperges, snijd circa 3 centimeter van de onderkanten af en kook de asperges circa 3 minuten in het water. Zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht nagaren. Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in acht minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water maar laat ze niet afkoelen. Pel de eieren en prak ze fijn. Pluk en hak de peterselie en meng de peterselie door de geprakte eieren. Verwarm de plakken ham circa 10 minuten in het warme aspergevocht. Smelt de rest van de boter in een kleine pan en schenk, als de boter gesmolten is, de boter van de witte laag onder in de pan. Je houd dan geklaarde goudgele boter over. Haal de asperges uit het vocht, laat ze uitlekken op keukenpapier en verdeel ze direct over de borden. Verdeel het ei over de uiteindes van de asperges. Leg de ham in het midden van de asperges en schep de geklaarde boter over de kopjes van de asperges.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker