De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arroz negro

Arroz Negro is een recept met allerlei verschillende zeevruchten, groenten en paella risotto. Hierin kun je inktvis, kokkels, scheermessen en grote gamba's verwachten, maar het meest verrassende ingrediënt is absoluut de inktvisseninkt.

30 MIN
Arroz Negro

Een recept van

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Verhit een scheutje olie in een paellapan en fruit de ui, knoflook en paprika circa 3 minuten. Snijd de inktvis in ringen en laat de tentakels heel. Voeg de inktvis en de inktvisinkt toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de rijst toe, fruit circa 1 minuut mee en blus af met een beetje bouillon.

 

Kook de rijst bijna gaar, voeg regelmatig een scheut bouillon toe en blijf regelmatig met een houten lepel over de bodem roeren. Schep de laatste bouillon bij de rijst en leg de kokkels, scheermessen en gamba’s bovenop. Kook circa 6 minuten tot de bouillon verdampt is en de schaal- en schelpdieren gaar zijn.

 

Dit is een recept van Carlos Garces Hèrrero

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker