Arroz Negro

15
Gemiddeld
Arroz Negro

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Verhit een scheutje olie in een paellapan en fruit de ui, knoflook en paprika circa 3 minuten. Snijd de inktvis in ringen en laat de tentakels heel. Voeg de inktvis en de inktvisinkt toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de rijst toe, fruit circa 1 minuut mee en blus af met een beetje bouillon.

Kook de rijst bijna gaar, voeg regelmatig een scheut bouillon toe en blijf regelmatig met een houten lepel over de bodem roeren. Schep de laatste bouillon bij de rijst en leg de kokkels, scheermessen en gamba’s bovenop. Kook circa 6 minuten tot de bouillon verdampt is en de schaal- en schelpdieren gaar zijn.

Dit is een recept van Carlos Garces Hèrrero

Ingredienten

4
Personen

Arroz Negro

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g inktvis
  • 600 g paella risotto
  • 250 g kokkels
  • 250 g scheermessen
  • 6 grote gamba's
  • 1.5 l visbouillon
  • 12 g inktvisseninkt

Extra nodig

  • paellapan
  • staafmixer
Geef je waardering
15