Argentijnse stoofschotel

16
Gemiddeld

Bereidingswijze

135 minuten totale tijd

Deeg
Meng de bloem en bakpoeder in een grote kom. Stort het op de werkbank en maak een kuiltje. Klop de eieren los met de melk, zout en olijfolie. Schenk het, al roerend met je vrije hand, in het kuiltje.
Kneed goed door tot het deeg soepel wordt. Leg het deeg terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat circa 15 minuten rusten.

Kruidenpasta
Pluk de oregano en peterselie. Ris de tijm. Snijd de peper fijn. Pel en plet knoflook. Vijzel de kruiden met de knoflook, peper, komijn en wijn tot een vloeibare pasta.

Vulling
Snijd het vlees in grove stukken en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel en snipper de ui. Meng het vlees met de ui, laurier en kruidenpasta. Schil de appel en peren, snijd ze in grove blokjes en voeg toe aan het vlees. Zet even apart.

Stoofschotel
Verwarm de oven op 180 °C.
Vet de ovenschaal in. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Bestuif de werkbank met bloem en rol een helft van het deeg uit tot een lap. Beleg de bodem en zijkanten van de ovenschotel ermee. De randen van het deeg moeten over de schaal heen hangen.
Vul de ovenschaal vervolgens met de vulling.

Rol de andere helft van het deeg uit en leg het over het vlees. Druk goed aan bij de randen en gebruik eventueel een vork. Verwijder eventueel overtollig deeg.
Bedek het deeg met aluminiumfolie en bak circa 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nogmaals circa 30 minuten tot de schotel goudbruin en gaar is.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 500 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 2 el olijfolie

Kruidenpasta

  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 tl komijnpoeder
  • 50 ml rode wijn

Vulling

  • 1 kg runderstoofvlees
  • 1 grote ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 appel
  • 2 handperen

Extra nodig

  • ovenschaal
  • deegroller
  • vijzel
Geef je waardering
16