Arabische visstoof

57
Makkelijk
Arabische visstoof

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Arabische visstoof

Pel en hak de knoflook.

Snijd de courgette in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de knoflook en de ras el hanout circa 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak circa 5 minuten. Schenk de tomatenblokjes en het water erbij en breng het geheel aan de kook.

Snijd de pomodoritomaten in blokjes en voeg toe. Laat circa 7 minuten koken.

Snijd de bosui in ringetjes.

Snijd de peterselie fijn.

Giet de kikkererwten af en spoel schoon.

Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken.

Voeg de bosui, kikkererwten, kabeljauw en de helft van peterselie toe en laat circa 5 minuten koken. Voeg eventueel wat water toe.

Halveer de citroen. Snijd een halve citroen in partjes.

Breng de Arabische visstoof op smaak met het sap van resterende halve citroen,  harissa en een beetje zout.

 

Serveren

Verdeel de Arabische visstoof over borden en strooi de resterende peterselie erover. Serveer de partjes citroen ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Arabische visstoof

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el ras el hanout
  • 100 ml water
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 4 rijpe pomodori tomaten
  • 1 bosje bosui
  • 1 bos bladpeterselie
  • 800 g kikkererwten uit blik
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 citroen
  • 1 tl harissa
Arabische visstoof
Geef je waardering
57