De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Arabische linzensoep

240 MIN
Arabische linzensoep
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Laat de linzen ongeveer drie uur weken. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie en boter in een (soep)pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kurkuma en komijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen toe en blus af met de bouillon. Kook de linzen, met een deksel op de pan, in 45 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Laat de soep, zonder deksel, 10 minuten rustig koken en breng op smaak met limoensap, zout en peper.

Dit recept komt uit de aflevering over Dubai van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker