Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Cranberrycompote

  • 375 g cranberries
  • 200 g suiker
  • 100 ml water

Vulling

  • 1 kg elstar
  • 2 el suiker
  • 1 sinaasappel
  • 2 el geschaafde amandelen

Kruimels

  • 180 g boter
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 150 g havermout

Garneren

  • 200 ml room
  • poedersuiker

Extra nodig:

  • 1 Ovenschaal van ca 30x40cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Cranberrycompote
Breng de cranberries met water en suiker aan de kook. Kook tot de cranberries openknappen en laat de compote afkoelen.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en snijd plakken van het klokhuis af. Snijd de plakken in blokjes. Meng appels, suiker, rasp van de sinaasappelschil en amandelen door elkaar. Vet de ovenschaal in met boter en verdeel de vulling erover. Verdeel de helft van de cranberrycompote erover.

Kruimels
Meng boter, suiker, bloem en havermout met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over de ovenschaal en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Klop de room tot yoghurt dikte.


Serveer de crumble warm met de room en bestuif met poedersuiker.

Geef je waardering

252
Apple crumble