De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

apple crumble

45 min kooktijd
Apple crumble

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cranberrycompote
Breng de cranberries met water en suiker aan de kook. Kook tot de cranberries openknappen en laat de compote afkoelen.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en snijd plakken van het klokhuis af. Snijd de plakken in blokjes. Meng appels, suiker, rasp van de sinaasappelschil en amandelen door elkaar. Vet de ovenschaal in met boter en verdeel de vulling erover. Verdeel de helft van de cranberrycompote erover.

Kruimels
Meng boter, suiker, bloem en havermout met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over de ovenschaal en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Klop de room tot yoghurt dikte.


Serveer de crumble warm met de room en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker