De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelvlaai met walnoten

30 min voorbereidingstijd
80 min kooktijd
Appelvlaai met walnoten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vlaaideeg

Verwarm de melk met alle suiker tot handwarm. Haal de pan van het vuur en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, eidooier en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen.
Vet de vlaaivorm in en rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed de vorm met het deeg, snijd de randjes eraf en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Frangipane en appeltopping
Verwarm de oven voor 180 ºC. Hak de walnoten grof. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Meng de appels en de walnoten. Maal voor de frangipane de amandelen zeer fijn met de suiker. Roer de zachte boter erdoor en voeg de eieren toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de vlaaibodem. Verdeel de appels met de walnoten over de frangipane. Bak de vlaai in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Haal de vlaai uit vlaaivorm. 

Glanslaag
Verwarm de abrikozenjam en het water in een pan en bestrijk de vlaai ermee. 

Tip: serveer de vlaai met slagroom.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker